Nieuwjaarsreceptie gemeente Weststellingwerf druk bezocht

WOLVEGA - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd woensdagavond druk bezocht. Aan het begin werd burgemeester André van de Nadort geïnterviewd door Niek van der Oord van NDC Mediagroep.

Het thema was de eerste 100 dagen als burgemeester van Weststellingwerf. De eerste indrukken zijn erg positief en hij voelt zich al nauw betrokken bij de Weststellingwerfse samenleving. “Ik heb veel geleerd van de kennismakingen en was ook verrast welke bedrijven zoal in Weststellingwerf zijn gevestigd”, aldus de burgemeester.

Over de fusie mat andere gemeenten deed hij geen uitspraak, dat laat ik aan de raad en politiek over. Vervolgens hield de burgemeester zijn Nieuwjaarstoespraak. Hij ging wat in op het enthousiaste werk van de vele vrijwilligers in de gemeenschap.  Maar vraagt ook aandacht voor de armoede. En natuurlijk staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur Van de Nadot deed de oproep om vooral te gaan stemmen.

Hierna werd bekend gemaakt wie de Willewarkerspried 2017 heeft gewonnen. Dat is Rita van der Werff uit De Hoeve.  Zij heeft onder meer ingezet voor de begeleiding van een Syrisch gezin, dat in De Hoeve woont. Na de bekendmaking werd nog toelichting van dat gezin gegeven.

Na een korte pauze werden drie korte presentaties gegeven te weten, Cultureel Hoofdstad Leeuwarden - Fryslân  2018 met betrekking tot het vlechten in Noordwolde, Opera Spanga en Cultureel Hoofddorp De Hoeve. Hierna werd onder het genot van een hapje en een drankje nog een tijdje gezellig nagepraat.

(Foto: Lenus van der Broek)