Politie op zoek naar pinpasdieven

Heerenveen - De politie heeft de foto's van twee pinpasdieven vrijgegeven. Beide verdachten zouden grote sommen geld met de gestolen passen hebben opgenomen.

Een 69-jarige vrouw uit Heerenveen was op dinsdag 5 december aan het winkelen in een warenhuis in Heerenveen, toen ze werd gerold door twee vrouwen. Met de pinpas werd op verscheidene locaties in de stad geld opgenomen bij geldautomaten. De camera van een van de geldautomaten maakte een opname van de vrouw, die nu wordt vrijgegeven door de politie. Die hoopt dat er mensen zijn die de vrouw herkennen of weten waar zij verblijft.

Hoogbejaard slachtoffer

In een andere zaak is de politie op zoek naar een man die meerdere keren geld opnam met de pinpas van een 83-jarige vrouw uit Heerenveen. De hoogbejaarde vrouw had haar pinpas op zaterdag 2 december voor het laatst gebruikt in een supermarkt in Heerenveen. Drie dagen later kwam familie van het slachtoffer er achter dat er grote geldbedragen waren opgenomen van de rekening van de 83-jarige. Het is nog onduidelijk hoe en wanneer de pas gestolen is. Ook van deze man geeft de politie nu een foto vrij, die gemaakt is tijdens het pinnen met de gestolen pas.