Politieke rubriek: ‘‘Samen zeker zijn in Heerenveen: dat is waar we voor gaan!’’

Heerenveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart komt de Heerenveense Courant met een serie artikelen waarin elke week twee raadsleden van een bepaalde partij aan het woord komen. Het betreft raadsleden die blijven, vertrekken of nieuw zijn. Deze week is Wanda Ottens een van de twee raadsleden die aan het woord komen. Wanda Ottens stelt zich als nieuw raadslid van de PvdA beschikbaar.

Stel jezelf eens voor

“Mijn naam is Wanda Ottens, 36 jaar en ik woon samen met mijn gezin in Heerenveen. Vanaf 2011 zit ik voor de PvdA in de Provinciale Staten en ik maak in maart 2018 de overstap naar de gemeentepolitiek. In het dagelijks leven heb ik een bedrijf waarbij mensen worden geholpen met het vinden van een (andere) baan en geef ik sollicitatieworkshops.”

Wat heb jij bij de Provinciale Staten kunnen betekenen?

“In de Provinciale Staten heb ik de afgelopen zeven jaren veel geleerd van grote politieke dossiers en ben ik regelmatig in actie geweest. Provinciale politiek staat wat verder weg van mensen dan gemeentepolitiek. Desondanks heb ik mij wel kunnen inzetten voor bijvoorbeeld een veilige oversteek bij een basisschool in Jubbega.”

Waarom ga je van Statenlid naar kandidaat Raadslid?

“Onderwerpen dicht bij mensen, dat spreekt mij het meeste aan en daarvan gaat mijn hart sneller kloppen. Het is dan ook een bewuste keuze om van Statenlid naar kandidaat Raadslid te gaan: volksvertegenwoordiger mogen zijn in de laag die dichterbij mensen staat. Of het nou gaat om straatverlichting, goede en betaalbare zorg of prettig wonen, je moet er zijn voor de inwoners van Heerenveen en daar wil ik voor knokken. Er gaat natuurlijk al heel veel goed in Heerenveen, maar het kan altijd beter.”

Wat zou je als raadslid willen betekenen voor Heerenveen?

“De PvdA staat voor zorgen voor elkaar en gelijke kansen voor iedereen. En dat is iets waar ik mij de komende jaren mede op ga richten. Ik wil strijden in Heerenveen om armoede onder kinderen tegen te gaan en dat elk kind mee kan doen. Ook wil ik eenzaamheid hoger op de agenda zetten. Het is soms nog een te stil verdriet onder veel mensen en ik zou zo graag hierin verbetering willen maken als PvdA’er. Samen zeker zijn in Heerenveen: dat is waar we voor gaan!”