De Ontmoeting: Jeanet Groenewoud

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Jeanet Groenewoud die deze maand exposeert in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen.

 Wie ben je?

“Mijn naam is Jeanet Groenewoud en ik ben 53 jaar. In het dagelijks leven werk ik in de thuiszorg en ben ik eigenaar van ColorsofNaturePhotography.”

Kan je wat meer over ColorsofNaturePhotography vertellen?

“In 2016 ben in voor mezelf begonnen en mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het lesgeven middels workshops en/of een cursus basisfotografie. Verder exposeer ik veel en verkoop ik foto’s en vintagelenzen, dit zijn oude lenzen uit de analoge periode. Verder ben ik gevraagd om een fotoreis/ safari te begeleiden in Kenia. Deze zou plaatsvinden in februari, maar dat wordt nu oktober 2018.”

Wat spreekt je aan in natuurfotografie?

“De kleuren van de natuur, de verscheidenheid in de natuur, de wonderlijke wereld die je pas ziet als je een macrolens gebruikt. De vier jaargetijden waarbij elk jaargetijde zijn schoonheid heeft en de dieren in de natuur, stelen ook mijn hart. Verder kom ik tot rust in de natuur en kan ik enorm genieten van alles om mij heen en vergeet letterlijk alles en iedereen om me heen.”

Deze maand exposeer je in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen, met wat voor tentoonstelling?

“Ik wil heel graag diversiteit laten zien van mijn fotografie en daarom bestaat het uit landschapopnames, macro: een onderwerp wordt op werkelijke grote of nog groter in beeld gebracht. Bijvoorbeeld bloemen, vlinders en insecten. En een deel van de tentoonstelling zal bestaan uit portretten van dieren.”

Waarom heb je voor deze foto’s gekozen?

“Dat zijn de specialiteiten van mijn fotografie en daar gaat mijn voorkeur naar uit. Het was dan ook geen lastige keuze om te bepalen wat ik zou gaan exposeren.”

Wanneer kunnen mensen jouw tentoonstelling bezoeken?

“Mijn tentoonstelling loopt van 2 januari tot en met zondag 27 januari. De openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 en zaterdag en zondag van 13.00-17.00 en de toegang is gratis. Het adres is Minckelerstraat 11 ,8442CE Heerenveen.”

Wat vind je ervan dat je mag exposeren in de Pronkkeamer?

“Ik ben heel blij met deze mogelijkheid en erg dankbaar! Zo krijg je de kans om je werk te laten zien, en mogelijkerwijs ook deelnemers voor mijn workshops en cursus basisfotografie.”

Wat zou je verder nog kwijt willen?

“Ik hoop dat veel mensen komen kijken en vooral van mijn foto’s zullen genieten en misschien zo ook zin krijgen om deze hobby te gaan beoefenen. Zo is het bij mij ook begonnen, als hobby en nu is het een passie. Meer informatie over mijn werk is te vinden op www.colorsofnature.nl.”