Quick Stick 5-0 op vierde plaats klassement

HEERENVEEN -  Afgelopen zaterdag reisde Quick Stick dames 1 af naar Wageningen. Daar nam ze het op tegen de nummer 1 en nummer 4, respectievelijk Wageningen en GCHC (Groningen).

Wageningen komt op het veld uit in de overgangsklasse en GCHC speelt op het veld in de eerste klasse. Wageningen bleek tijdens de eerste wedstrijd een klasse te groot voor Quick Stick, maar de Heerenveense dames gingen niet zonder punten naar huis. De tweede wedstrijd werd namelijk met 2-1 gewonnen, waardoor Quick Stick naar de 4e plaats stijgt in het klassement.

Quick Stick startte haar eerste wedstrijd tegen Wageningen sterk. Ze forceerde meerdere strafcorners, die helaas niet werden benut. Ook Wageningen creëerde een aantal kansen, maar pas aan het einde van de eerste helft maakte Wageningen de openingstreffer. Kort daarop scoorde Wageningen ook de 2-0, toen Quick Stick met een man minder in het veld stond. Britt Herder had een groene kaart gekregen voor in het blok spelen. De ruststand werd 2-0.

De tweede helft was Wageningen de bovenliggende partij. Het snelle samenspel van Wageningen zorgde voor een breuk in het blok van Quick Stick. Hierdoor kon Wageningen veel kansen creëren. Uit al haar kansen scoorde Wageningen nog 3 doelpunten, waardoor de eindstand 5-0 werd.

De tweede wedstrijd tegen GCHC opende Quick Stick na 7 minuten de score. Eline van den Bosch haalde de achterlijn en gaf een voorzet richting de strafbalstip. Senna Horsten nam de bal aan en pushte de bal over de stick van de duikende keepster van GCHC in de goal. 1-0. Gedurende de rest van de eerste helft ging het spel gelijk op. Beide teams kregen kansen, maar deze werden niet benut. De ruststand werd dus 1-0.

De tweede helft maakte GCHC na 2 minuten al de gelijkmaker door met snel samenspel om het blok van Quick Stick heen te spelen en bij de tweede paal de bal binnen te pushen. 1-1. Quick Stick reageerde hierop met een hoge druk, waardoor ze meerdere schotkansen kreeg. Echter wist de keepster van GCHC alle ballen te keren. In de 11e minuut kreeg GCHC nog een groene kaart voor in het blok spelen, maar Quick Stick maakte geen gebruik van haar overtal. Pas in de 14e minuut wist Quick Stick de winnende goal te scoren. Senna Horsten haalde de achterlijn en gaf met haar backhand een voorzet richting de strafbalstip. Daar nam Bianca van den Berg de bal aan en pushte de bal voor de keepster langs in de lange hoek. 2-1. In de 16e minuut haalde GCHC haar keeper eruit om met een man meer te kunnen spelen en mogelijk de gelijkmaker te scoren. Maar Quick Stick hield haar cirkel schoon en hockeyde koelbloedig de wedstrijd uit. Zo eindigde de wedstrijd met 2-1 op het scorebord.

Quick Stick staat nu met 5 punten op de 4e plek in het klassement van de topklasse zaal. Zondag 14 januari speelt Quick Stick haar laatste wedstrijden in Zwolle tegen de nummer 2 QZ (Nijmegen) en de nummer 3 Zwolle.