De Ontmoeting: Nieuwjaarsrun

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Tessa de Ruygt, organisator van de Nieuwjaarsrun op 7 januari.

Wie ben je?

“Mijn naam is Tessa de Ruygt en ik ben 18 jaar. Ik werk bij Sport- & Lifestyle Center Balans als fitnessinstructeur, baliemedewerker en als groepslesinstructeur. Daarnaast werk ik nog bij The Bootcamp Club als bootcamptrainster. Ook ben ik dit jaar de organisator van de Nieuwjaarsrun die vanuit Sport- & Lifestyle Center Balans wordt georganiseerd.”

Hoe ben je op het idee gekomen om 7 januari een nieuwjaarsrun te organiseren?

“Afgelopen jaar heeft mijn collega Igor de funrun georganiseerd. De leden en deelnemers waren hier erg enthousiast over en wouden het graag nog een keer doen. Voor mijn opleiding CIOS in Heerenveen moet ik een evenement organiseren als examenopdracht en een nieuwjaarsrun leek mij daar geschikt voor. Ik organiseer de run samen met behulp van Jamal Sinnema en de topstagiaires van Balans die mij helpen tijdens het evenement.”

Hoe gaat de nieuwjaarsrun eruit zien?

“We hebben om 11:00 tot 11:15 een inlooptijd waarna we een korte presentatie van mijn collega Martijn krijgen met tips en trucks tijdens het lopen/rennen. Dan doen we gezamenlijk een warming up waarna we beginnen met de nieuwjaarsrun. Deelnemers kunnen kiezen tussen een wandelroute van 3 kilometer of een hardlooproute van 6 kilometer. De routes zullen over het Heidemeer in Heerenveen gaan. Bij terugkomst wordt er gratis fruit door Albert Heijn aangeboden. Aan het einde (14:00) zal er een prijsuitreiking zijn voor de winnaar bij de mannen, vrouwen en kinderen. Mannen en vrouwen kunnen een gratis maand sporten bij The Bootcamp Club winnen en een goodiebag. Kinderen kunnen drie gratis entreekaartjes voor Jumpstyle winnen.”

Kunnen mensen zich nog opgeven?

“Ja, inschrijven kan tot 6 januari. Dat kan via de Facebookpagina van Balans bij het evenement Nieuwjaarsrun, door een e-mail sturen naar Tessa@balans4u.nl of bij de balie van Balans via een inschrijfformulier.”

Wat zou je verder nog kwijt willen?

“Leden en niet-leden van Balans zijn van harte welkom. Meedoen is gratis! Niet meedoen kost je een geweldige ervaring!”