Wietplantage komt aan het licht door inbraak

Turfschip 19 Heerenveen - In een pand aan het Turfschip 19 in Heerenveen is zaterdagochtend na een inbraak een wietplantage ontdekt.

Een van de buren van het pand ontdekte de inbraak en waarschuwde de politie. In het pand zat voorheen een kantoorgroothandel. Sinds enige tijd zou er een cateringsbedrijf gezeten hebben. Het cateringsbedrijf bleek een dekmantel te zijn voor een professionele wietplantage van ongeveer honderd vierkante meter.

Toppen gestolen

Een van de buren van het cateringsbedrijf, een fysiotherapeut, ontdekte dat er was ingebroken in het pand en waarschuwde de politie. Agenten ontdekten vervolgens de wietplantage, die in volle werking was. Er werd ook apparatuur voor het kweken van hennep aangetroffen. De toppen van de planten bleken bij de inbraak te zijn buitgemaakt.

Niets gemerkt

De wietplantage is inmiddels opgeruimd en de planten worden vernietigd. Er zijn geen verdachten aangehouden. De eigenaar van het pand zal worden verhoord door de politie. De fysiotherapeut en andere buren van het pand vertelden dat ze nooit iets gemerkt hebben van de wietplantage.