Ruim 110 km van Heerenveen naar Apeldoorn op de pedalen voor Serious Request

HEERENVEEN -   Voor de zevende keer vertrekt er zaterdag 23 december een wielerpeloton met een heuse karavaan richting het Glazen Huis.

Het peloton bestaat uit ruim 50 fietsliefhebbers die graag hun steentje bijdragen aan de stille ramp die de dj’s van 3FM onder de aandacht brengen met hun actie Serious Request. Daarom stappen zij, jong en oud, op de fiets om daarmee zoveel mogelijk geld bijeen te brengen en dit aan te bieden aan de dj’s in het Glazen Huis.

De tocht start 23 december om 08.00 uur met een bijeenkomst in het ijsstadion Thialf in Heerenveen. Het startschot zal worden verricht door wethouder Coby van der Laan, algemeen directeur provincie Fryslân Regina Bouius en ijshockeyer Erik Landman.

De tocht voert de fietsers via Oldeholtpade, Havelte, Meppel, Zwolle, Epe en Vaassen naar Apeldoorn, waar de fietsers zullen finishen bij het Glazen Huis. De fietsers worden begeleid door politie, geluidswagen, mecanicien en touringcar, die allemaal belangeloos hun tijd en materieel beschikbaar stellen. Alle deelnemers hebben zich op hun eigen manier laten sponsoren om gezamenlijk een mooi bedrag op de cheque bij te schrijven.

Deze tocht is alleen mogelijk door de samenwerking en hulp van vele bedrijven en organisaties. Eten, drinken en overnachtingen worden zo veel mogelijk gesponsord.