Gelijk spel dames Quick Stick

HEERENVEEN -  Afgelopen zaterdag reisde Quick Stick dames 1 af naar Nijmegen. Daar nam ze het op tegen de nummer 3 en nummer 5, respectievelijk Zwolle en QZ (Nijmegen). Zwolle komt op het veld uit in de eerste klassen en QZ speelt op het veld in de overgangsklasse.

Het gelijkspel tegen Zwolle werd in de laatste seconde binnengesleept door Jelly Kooijman-van der Veen. De tweede wedstrijd liet Quick Stick te grote gaten vallen, waardoor ze werd weggespeeld door QZ.

De eerste wedstrijd tegen Zwolle ging gelijk op. Halverwege de eerste helft opende QZ de score uit een strafcorner. Kort daarop speelde Lisan ten Berge een harde crosspass dwars door het blok van Zwolle heen, waarna Meran Horsten de bal in de cirkel aannam en op de goal schoot. De bal werd gekeerd door de keepster van Zwolle, maar Jetske de Wolff wist de rebound binnen te pushen. 1-1. Tevens de ruststand.

De tweede helft opende Zwolle binnen 5 minuten opnieuw de score door uit een counter goed uit te spelen. 1-2. Halverwege de tweede helft wist Senna Horsten de gelijkmaker te scoren uit een strafcorner. 2-2. Quick Stick speelde kort daarna 5 minuten met een man meer, doordat een speelster van Zwolle met een gele kaart voor in het blok spelen 5 minuten op de strafbank moest. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd was Zwolle weer op volle sterkte en kwamen ze meteen op voorsprong door snel samenspel. 2-3. Toch wist Meran Horsten kort daarop de aansluitingstreffer te scoren. Zij tipte een harde pass door de as van Kooijman-van der Veen langs de keepster van Zwolle binnen. 3-3. Vervolgens kreeg Zwolle een discutabele strafcorner, die zij wist te scoren. 3-4. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Senna Horsten nog een strafcorner te forceren, waaruit Kooijman-van der Veen met een harde sleeppush in de linkerbovenhoek wist te scoren. 4-4.

De tweede wedstrijd tegen QZ (Nijmegen) liet Quick Stick grote gaten vallen, waar QZ handig gebruik van maakte. Quick Stick stond binnen 5 minuten al op 0-2 achterstand, doordat QZ de twee strafcorners die ze kreeg wist te benutten. Quick Stick forceerde enkele kansjes, maar vooral QZ was in de aanval. QZ speelde soepel door het blok van Quick Stick heen en benutte ook haar veldkansen, waardoor de ruststand 0-4 werd.

De tweede helft gaf Quick Stick vol gas, maar de gaten in het blok werden niet gedicht. Hierdoor forceerde QZ opnieuw twee strafcorners die ze ook benutte. 0-6. Verder scoorde QZ nog uit een snelle counter de 0-7. Toch wist Lisan ten Berge de eer van Quick Stick hoog te houden door na een snelle rush langs de linker balk met een harde push voor de keepster van QZ langs laag in de verre hoek te scoren. 1-7.

Quick Stick staat met 2 punten nu onderaan in het klassement van de topklasse zaal. Zaterdag 6 januari speelt Quick Stick in Wageningen tegen Wageningen dames 1 en GCHC dames 1, de nummer 1 en nummer 3.