Werkstraf voor veroorzaker dodelijk ongeluk Jubbega

Heerenveen - JUBBEGA - De 24-jarige man uit Jubbega die op 20 november vorig jaar het ongeluk veroorzaakte waarbij zijn vriend en teamgenoot Ids Douma (22) om het leven kwam, heeft daarvoor een werkstraf gekregen van 180 uur, meldt de Leeuwarder Courant.

JUBBEGA - De 24-jarige man uit Jubbega die op 20 november vorig jaar het ongeluk veroorzaakte waarbij zijn vriend en teamgenoot Ids Douma (22) om het leven kwam, heeft daarvoor een werkstraf gekregen van 180 uur, meldt de Leeuwarder Courant.
Verder krijgt hij een rijontzegging van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had een werkstraf van 240 uur geëist. Volgens de rechtbank staat niet vast dat bestuurder van de Volkswagen Golf harder had gereden dan de op de P.W. Janssenweg bij Jubbega toegestane 60 kilometer per uur. Wel had hij meer alcohol gedronken dan is toegestaan (0,82 om 0,5 promille). Verder woog de rechtbank mee dat hij enorm gebukt gaat onder een schuldgevoel en dat hij zo goed als mogelijk contact probeert te houden met de ouders van Douma.