Verlichtingsactie in Heerenveen op 14 december

HEERENVEEN - Donderdagavond 14 december organiseert de Fietsersbond in samenwerking met   de politie en VVN een verlichtingsactie een lamp of een boete in Heerenveen.

De politie zal fietsers zonder licht staande houden en ze de mogelijkheid geven om ter plekke bij de stand van de Fietsersbond licht te laten monteren tegen kostprijs. Om het publieksvriendelijke van de actie te benadrukken zullen Fietsersbond en VVN vrijwilligers de banden van fietsers van gratis lucht voorzien, indien gewenst. De actie vindt plaats op de Sieversstraat in Heerenveen. De actie start zo rond 18.30 uur. Wethouder Siebenga zal op de fiets van 1 van de eerste fietsers zonder licht, een lampje monteren en een informatiefolder uitreiken over goede fietsverlichting en het belang daarvan.

De fietsverlichtingscampagne  is een landelijke campagne welke wordt gesteund door vele maatschappelijke organisaties, zoals VVN, ANWB, Sport Fryslân en de Fietsersbond. De lampjes worden beschikbaar gesteld door het ROF, het regionaal orgaan verkeersveiligheid in Fryslân.