WK-limiet voor Inge Speerstra uit Heerenveen

Heerenveen - HEERENVEEN - Dit weekend werd in Naaldwijk de eerste kwalificatie gehouden voor de Wereldkampioenschappen Acrogym, die in april zullen plaatsvinden in Antwerpen. Inge Speerstra uit Heerenveen deed hieraan mee met haar partners Marieke Hulder en Robin Luinge.

Inge wist samen met haar partners twee prachtige oefeningen neer te zetten. Als een team zich wil kwalificeren moet het binnen drie wedstrijden zowel een hoog limiet, berekend op de mogelijkheid van het halen van finaleplaatsen op het WK, als een zogenaamd “laag limiet” van maximaal 0,5 punt per oefening minder halen om constante kwaliteit te bewijzen.
Op slechts 0,2 punt van het hoge limiet heeft Inge met haar oefeningen de lage limiet zó ruim op zak kan zij vol vertrouwen naar de tweede kwalificatie kijken. De prachtige prestatie is voor Inge een grote stap dichterbij haar doel: Nederland vertegenwoordigen op het WK Acro! Voor dit doel traint zij met haar partners 17-20 uur per week bij de Acro Academy Noord Nederland in Marum.
Op de Wereldkampioenschappen 2018 komt de jeugd op 4 en 5 april in actie Foto  Martine Hooijenga-Le Duc.