Hevoc dames in beruchte hoek

HEERENVEEN -  De Hevoc dames zijn spoor even bijster. Na verlies tegen Drachten ( tekort gedaan ) en Stanfries ( weinig in te brengen ) was er ook verlies tegen koploper Bolsward, 1-3.

  Door de derde nederlaag op rij lijkt de ploeg de aansluiting met bovenste te missen.
De eerste leek een drama te worden. Na een servicebeurt stond er 0-8 op het scorebord. Hevoc herstelde toch, knokte zich terug in set , maar kwam op einde net tekort. Het goede van set één kreeg vervolg in set twee. Bolsward kwam serverend onder druk en Hevoc profiteerde.
Netjes spelend met dosis enthousiasme hielden de Heerenveense dames het initiatief. De set werd dan ook dik verdiend gewonnen met 25-19. Door drukken was devies in set drie, maar Hevoc verkrampte en ging fouten maken. Hierbij Bolsward in de kaart spelend.
Zij kregen initiatief in schoot geworpen en profiteerden gretig van geboden kansen. Hevoc trachtte het met wissels passend onder controle te krijgen, maar dit leverde niet gewenste resultaat op. Een 1-2 achterstand was gevolg , geen man overboord. Maar daar waar in eerste set één servicebeurt genoeg was voor Bolswarders, was dit halverwege set vier ook geval. Dit terwijl Hevoc het over een andere boeg trachtte te gooien met meer brutaliteit aan het net. Een klap welke Hevoc niet meer te boven kwam.
Komende vrijdag wacht VoVeSa , een wedstrijd waar Hevoc als underdog heen gaat. Om het simpele feit dat er maar zes speelsters aanwezig zijn, waaronder een libero. Een lastige klus.