De Ontmoeting: Wintermarkt Mildam

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Marianne Kerkstra en Marrie Sterkenburgh, coördinatoren van Wintermarkt Mildam.

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Marianne Kerkstra en Marrie Sterkenburgh, wij zijn zestigplussers en zijn vrijwilliger van de kerk. Onze rol bij de Wintermarkt Mildam is het coördineren van de standhouders.”

Hoe en waarom is de markt destijds opgericht?

“De markt is destijds ontstaan bij Galerie it Alde Tsjerkje. Met als doel om bekendheid aan de galerie te geven. Dit jaar vindt de markt voor de 27e keer plaats. Jaarlijks trekt de markt rond de duizend bezoekers.”

Wat is de Wintermarkt voor markt?

“De Wintermarkt Mildam, die 25 november aanstaande wordt gehouden, is een markt met verschillende locaties. Wij zouden het omschrijven als een heel gezellig jaarlijks terugkerend gebeuren. Op de markt is van alles te zien, te proeven en te koop. Dit jaar zijn er ook workshops in de Geele Bosch, voor jong en oud. De straat van Mildam wordt versierd met tekeningen die gemaakt zijn door de kinderen van de Tjongerschool en ook zijn er kinderen die muziek maken. De markt is leuk voor jong en oud.”

De wintermarkt is 25 november op zeven verschillende locaties, welke zijn dat?

“Die zeven locaties zijn de volgende: Galerie it Alde Tsjerkje, Trienke Reitsma, bloemsierkunst, De middelste Dam, Hof van Schoterland, Boekenhaagje, De Tjongertsjerke en Trefpunt. Dit jaar voor het eerst ook de Geele Bosch. De bezoekers kunnen met de huifkar hier naar toe worden gebracht. De huifkar staat aan de Schoterlandse weg t/o Hof van Schoterland.”

Waarom is voor zeven locaties gekozen?

“Zodat de mensen tussen de verschillende locaties kunnen genieten van het aanbod van gezelligheid in de vorm van kraampjes en hebbedingen.”

Hoe laat is de markt open?

“De Wintermarkt is open van 10.00-17.00 uur. Parkeergelegenheid is er genoeg en men hoeft geen entree te betalen. De markt is gratis en toegankelijk voor iedereen.”

Wat zouden jullie verder nog kwijt willen?

“Komt allen op de laatste zaterdag van november!”