Leusden wint geflatteerd van Quick Stick

HEERENVEEN -  Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 uit tegen de nummer 4: Leusden. Dit technisch sterke team uit de tweede klasse won geflatteerd met 4-1 van Quick Stick.

Ondanks het verlies behoudt Quick Stick dames 1 haar koploperspositie, omdat haar directe tegenstander, Groninger Studs dames 1, ook verloor.

De eerste helft creëerde Quick Stick al binnen een minuut een grote kans, die helaas onbenut bleef. Kort daarop forceerde Leusden een strafcorner die door lijnstop Brit Herder van de lijn werd gehaald. In de 10e minuut kreeg Quick Stick weer een grote kans, die helaas net naast werd geflatst door Lisan ten Berge. Al gauw volgde een strafcorner voor Heerenveen, die goed werd verdedigd door Leusden. Leusden bleek wel doeltreffend met haar corner en scoorde zo de openingstreffer. 1-0. Quick Stick bleef pressen op Leusden, waardoor Quick Stick meerdere keren een schot loste op de goal van Leusden. Deze werden echter door de keepster gekeerd, of waren net naast. De ruststand was 1-0.

 De tweede helft scoorde Leusden al binnen 5 minuten de 2-0. Opnieuw uit hun strafcorner. Kort daarop kon Quick Stick de aansluitingstreffer scoren, maar het schot ging net naast. Even later werd Senna Horsten met geel het veld af gestuurd met een tijdstraf van 10 minuten. Ze gleed uit toen ze een speelster verdedigde die over de achterlijn binnenkwam. Ondanks dat ze de speelster niet raakte, kreeg ze toch geel. Dit was een keerpunt in de wedstrijd. In het voordeel van Leusden. Zij scoorden met een man meer ook de 3-0 uit een strafcorner. Elzien Klatte scoorde vervolgens in de 49ste minuut de 3-1 uit een strafcorner. Quick Stick zette Leusden het laatste kwartier behoorlijk onder druk, waardoor Heerenveen opnieuw meerdere kansen creëerde die echter onbenut bleven.

Leusden maakte gebruik van de hoge druk van Quick Stick en scoorde uit een snelle counter de 4-1. Enkele minuten voor tijd forceerde Meran Horsten nog een strafcorner toen ze over de achterlijn de cirkel binnen kwam en de bal op een voet van Leusden legde. Een verdedigster van Leusden stopte vervolgens de corner met haar scheen voor de goal, maar Quick Stick kreeg geen strafbal of strafcorner. Het werd een lange corner. Kort daarop scoorde Quick Stick de 4-2. De bal was over de lijn in de goal, maar door de keepster werd hij weer uit de goal gehaald en de scheids had dit niet gezien. Zo eindigde de wedstrijd met 4-1 op het scorebord.

 Quick Stick blijft de nummer 1 in het klassement, gevolgd door de nummer 2 Groninger Studs en de (nieuwe) nummer 3 Leusden. Volgende week speelt Quick Stick thuis tegen Leeuwarden.