Heerenveense scholieren op tweede plaats bij SlimmerIQuiz

Heerenveen - HEERENVEEN - De afgelopen week deden drie scholieren uit de gemeente Heerenveen mee met de Scholenstrijd van de SlimmerIQuiz.

Jonas Broere, Anna van Dongen en Ola van der Velde, leerlingen uit groep 8 van CBS Klaverblad HB (een basisschool voor hoogbegaafden) uit Leeuwarden, waren in de eerste klassenronde op hun eigen school geselecteerd om met 12 andere basisscholen deel te nemen aan de regionale tweede ronde in het Praedinius Gymnasium in Groningen.
De SlimmerIQuiz wordt georganiseerd door Mensa - een internationale vereniging voor hoogbegaafden - met als doel meer begrip voor en meer bekendheid met hoge intelligentie in de samenleving. Onderwijs hoort daar zeker bij. Mensa Nederland heeft daarom jonge slimmeriken uit heel Nederland uitgenodigd om deel te nemen aan de SlimmerIQuiz 2017.
Na afloop vertelden de drie: "We vonden het heel erg leuk om mee te doen en het ging heel goed, maar de tijd ging wel heel snel."
Dat het goed ging bleek te kloppen, want na een spannende ontknoping blijkt dat het team met slechts één punt verschil met de winnaars een gedeelde tweede plaats heeft behaald.
Woensdag 15 november strijden de 23 regionale winnaars van de Scholenstrijd in de nationale finale in de Universiteit van Amsterdam.