Eerste nederlaag voor Hevoc Dames

HEERENVEEN - In en tegen Drachten moesten de dames van Hevoc afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van seizoen slikken.

Het werd 3-1 voor de Drachtster dames. Geen nederlaag met consequenties, maar wel één die de dames deed en doet nadenken.
Dat het nog niet stabiel is, dat kan maar een 11-17 voorsprong weg geven in de eerste set is van een ander  iets. Want eigenlijk leek er geen vuilte aan de lucht. Goed serverend, juiste opdracht uitvoerend werd Drachten onder druk gezet. Tot iets over helft van de set. De ploeg verkrampte , maakt foutjes in onder andere keuzes en hielp Drachten in de set. Hevoc klampte aan trachtte te herstellen maar moest setwinst met 26-24 aan Drachten laten. In set 2 greep Hevoc meteen initiatief. Geconcentreerd spelend werd Drachten onder druk gehouden, 20-25.
Het niet stabiele werd in set drie weer duidelijk. Daar waar in eerste twee sets grip was op Drachtster service was deze nu ineens even weg , hetgeen resulteerde in een 7-2 achterstand. In de achtervolging was devies.
Hierbij gingen we geforceerd spelen en ging foutenlast omhoog. Een, op zich, dik setverlies was gevolg. In set vier gooide Hevoc’ coach , na overleg met assistent coach , de boel op zijn kop. Dit leek effect te hebben gezien stand tegen helft set. Maar daar waar Hevoc in eerdere wedstrijden aan goede kant score bleef, gebeurde dat nu niet. Drachten knokte terug en keerde terug in set. Enkele onnauwkeurigheden op einde set kosten Hevoc de set en de wedstrijd.
Een verlies waarbij geen man overboord is, want ook de concurrentie verloor weer punten afgelopen weekend. Hevoc had alleen goede zaken kunnen doen. De komende twee weken wachten nog de nummer drie en één, wedstrijden waarin weer het maximale verwacht word, zeker met betrekking tot stabiliteit.