Goud voor Heerenveen bij FD Gazellen Awards

HEERENVEEN -  Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de FD Gazellen Awards voor de regio Noord vielen dit jaar drie bedrijven uit de provincie Friesland in de prijzen.

In theater De Tamboer in Hoogeveen ontvingen FiscFree (categorie middelgroot) en Probo Sign B.V. (categorie groot) een zilveren Gazelle en werd Herbo GroenLeven B.V. (categorie middelgroot) uit Heerenveen zelfs bekroond met een gouden Gazelle. De Friese ondernemingen maken deel uit van de complete lijst van 755 FD Gazellen. Deze lijst van Het Financieele Dagblad telde vorig jaar nog 617 FD Gazellen.

 Met de FD Gazellen Awards zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen in Nederland in de schijnwerpers. De FD Gazellen Awards worden uitgereikt aan ondernemingen met een gemiddelde omzetgroei van tenminste 20% over de afgelopen drie jaar. Tijdens de FD Gazellen-uitreiking voor de regio Noord in theater De Tamboer in Hoogeveen ontvingen in totaal drie ondernemingen een gouden, drie een zilveren en drie een bronzen FD Gazellen Award. Ondernemingen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe maakten kans op deze negen prijzen in de regio Noord.

 Ondernemend Friesland

Uit de provincie Friesland waren 13 ondernemingen genomineerd door de FD Gazellen Awards. De Friese winnaars behaalden de grootste gemiddelde omzetstijging over de afgelopen drie jaar binnen hun categorie: Probo Sign B.V. uit Dokkum – drukkerij van spandoeken en reclameborden – groeide qua omzet met 110%. FiscFree (NFP Groep B.V.) uit Heerenveen – een adviesbureau  gericht op de werkkostenregeling – groeide met 275%. De grote winnaar, Herbo GroenLeven B.V., groeide met maar liefst 421%. Herbo GroenLeven B.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen van zonne-energie.

 Nieuw hoofdstuk uit jongensboek GroenLeven

Sytse Bouwer, directeur ontwikkeling van GroenLeven, is trots op hun Gouden Gazelle: “Geweldig om de Gouden FD Gazellen Award voor het snelst groeiende bedrijf in ontvangst te mogen nemen. We staan elke dag verbaasd om de groei die we doormaken. Dit is een prachtig nieuw hoofdstuk uit het jongensboek van ‘GroenLeven’. Het is een groot compliment naar ons bedrijf en naar onze medewerkers die dag in, dag uit hard werken en klaar staan voor onze klanten.”

 Groot aantal FD Gazellen Awards in Friesland

Hoofdredacteur Jan Bonjer van Het Financieele Dagblad over de uitgereikte FD Gazellen Awards in Friesland: “Vandaag zijn maar liefst drie FD Gazellen Awards uitgereikt aan Friese ondernemers, waaronder een Gouden FD Gazelle. Dit is een relatief groot aantal in vergelijking met het landelijk gemiddelde.” Onder de FD Gazellen ziet hij een terugkerend element: “Deze ondernemers houden focus op hun core business, waardoor zij – ook door nieuwe technologieën – steeds weer de juiste investeringskeuzes maken. Jaar in jaar uit zie ik dat de FD Gazellen nuchtere ondernemers zijn die klantrelaties, commitment en overtuigingskracht in hun werk voorop stellen. Daarmee verkrijgen ze aanzien en impact in hun markt.”

 FD Gazellen Awards 2017

De FD Gazellen Awards 2017 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door IT-bedrijf Topicus, Business Boost (MKB Nederland en ING) en DAS Rechtsbijstand. De Grande Finale is op 14 december in Amsterdam.