Uitstel sloop Marijke Hiem geen invloed op planning nieuwbouw

HEERENVEEN -  De start van de sloop in Marijke Hiem is uitgesteld. De gemeente gaat eerst aan de slag met nieuwe riolering in de Coehoorn van Scheltingaweg.

Het uitstel van de sloop heeft geen invloed op de planning van de nieuwbouw van Marijke Hiem.

 De start van de sloop in Marijke Hiem is uitgesteld. Dat komt omdat de gemeente Heerenveen aan de slag gaat met nieuwe riolering in de Coehoorn van Scheltingaweg. Daarna wordt een noodbestrating voor het bouwverkeer gelegd. De gemeente is bang dat het bouwverkeer via de Jan Mankeslaan de nieuwe bestrating kapot maakt.

De schade zou dan door de gemeente verhaald kunnen worden op Meriant. Omdat het uitstellen van de sloop geen invloed heeft op de start van de nieuwbouw, is Meriant akkoord gegaan met het voorstel van de gemeente. Het is namelijk zo dat de aanbesteding, bouwvergunning en werkvoorbereiding van de aannemer overlap heeft met de geplande sloop. De start van de sloop is gepland in het begin van 2018.

De nieuwbouw zal eind 2018 van start gaan en in 2019 gereed zijn. Het is fijn dat deriolering dan al gereed is, zodat er later geen overlast meer is van de werkzaamheden. Tot die tijd gaat Meriant bezig met het selecteren en vastleggen van een geschikte aannemer.