HeVoC dames blijven winnen

HEERENVEEN -  Ook de vijfde wedstrijd in de lopende competitie werd door een winst voor de HeVoC dames.

In eigen Blauw Wit hal werd Zeus2K uit Sneek met 3-1 verslagen. De dames deden zich zelf te kort door de Sneeksters een set te “schenken”. Door de winst blijft de ploeg in linkerrijtje staan.
Halverwege oktober werd de laatste wedstrijd gespeeld, het was dus de vraag hoe de ploeg niet spelen periode had verteerd. Ritme is toch wat je graag wil , zeker in begin competitie. Daarnaast zijn er nog te weinig automatismen. Desalniettemin startte Hevoc sterk. Veel service druk was Zeus menigmaal te machtig. Hierdoor kon men regelmatig aanval overnemen en gestaag aan voorsprong bouwen. Hevoc hield in initiatief en pakte redelijk eenvoudig met 25-19 de set. In set twee kwam Zeus er helemaal niet aan te pas , door op elke eigen service te scoren en menig ace te serveren kwam Zeus niet in set, 25-11
Twee makkelijke setwinsten. Een dubbele wissel en start set drie.  Zeus ging wat vrijer spelen en Hevoc leek met 2-0 op zak nerveuzer te spelen. De Snekers trokken zelf initiatief naar zich toe. Hevoc moest knokken en ging daarbij soms opzichtig in fout.  Tegen einde set wel weer initiatief terug, maar niet genoeg om set te keren, 23-25. Terug naar basis eerste twee sets. Zelf weer herstellen en zorgen dat je genoeg in eerste punten investeert om set goed vervolg te geven.
Dit lukte, alhoewel er hier en daar nog wat communicatie ontbrak werd ook set vier gemakkelijk binnen gehengeld met 25-17.
De vijfde overwinning, maar ook weer een waarin onnodig een set verspeeld werd! De winst was evenwel belangrijk richting komend weekend waarin de nummer 2 Drachten ( zaterdag verlies tegen SVW ) wacht. Het word een super zaterdag waarin de bovenste zes elkaar ontmoeten. Voor Hevoc uberhaupt een belangrijke maand, want na Drachten wacht Stanfries ( nu nr 4 ) en week later wacht de huidige nummer 1 Bolsward.