Themaochtend: Borstkanker en intimiteit in De Skulp

HEERENVEEN -  Op vrijdagochtend 17 november a.s. organiseren de mamma care verpleegkundigen van de Friese ziekenhuizen in samenwerking met De Skulp een themaochtend.

Deze ochtend staat in het teken van intimiteit na borstkanker. Intimiteit en vele vlakken die hiermee meteen samenhangen, zoals lichamelijke veranderingen, zelfbeeld, relatie en seksualiteit.

Anneke Steenhuizen verteld: ”Afgelopen anderhalf jaar heb ik als psycholoog bij De Skulp in Heerenveen gewerkt, en heb ik gemerkt dat mensen behoefte hebben om deze thema’s bespreekbaar te maken. Het geeft allereerst vaak opluchting om gedachten en gevoelens hierover uit te spreken.

De veranderingen zowel bij de vrouw die geconfronteerd is geraakt met borstkanker, als wel de partner heeft (soms evenveel) stress van de gevolgen.

Thema’s als intimiteit en seksualiteit zijn steeds vaker en gemakkelijker bespreekbaar te maken. En de bedoeling is om via deze weg de drempel nog meer te verlagen om als partner, lotgenoten en/of zorgprofessionals elkaar hierin te steunen”.

 Deze themaochtend is in het kader van de borstkankermaand en wordt in samenwerking met de psycholoog van het Behouden Huys georganiseerd. Partners zijn altijd, maar zeker vandaag, van harte welkom.

Aanmelden en meer informatie via www.deskulp.nl/activiteiten