De Ontmoeting: Bernier Hoekstra

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Bernier Hoekstra, voorzitter van de Commerciële Club Zuid-Friesland.

Wie ben je?

“Mijn naam is Bernier Hoekstra, 53 jaar jong, getrouwd met Froukje Hofma en trotse vader van Thomas en Matthijs. Ik ben algemeen directeur van Novatech Auto & Industrie Parts BV. 24 jaar geleden zijn we gestart met Novatech Auto & Industrie Parts BV, een groothandel in automaterialen, gereedschappen en garage-uitrustingen. Later is hier ook nog een afdeling industrie bij gekomen. De eerste en tevens hoofdvestiging staat in Heerenveen. Later zijn hier vestigingen in Steenwijk en Staphorst aan toegevoegd.”

Hoe ben je betrokken geraakt bij de Commerciële Club Zuid-Friesland (CCZF)?

“Omdat mijn bedrijf zich ook regionaal manifesteert, vind ik het belangrijk dat je ook andere ondernemers in je regio ontmoet. Door de positieve geluiden van mensen die al lid van de CCZF waren, heb ik me toen aangemeld. Inmiddels ben ik 15 jaar lid.”

Hoe zou je de CCZF omschrijven?

“De CCZF is een commerciële club voor en door ondernemers. Allereerst vind ik dat de bijeenkomsten gezellig moeten zijn, waarbij het belangrijkste doel simpelweg het leren kennen van andere ondernemers moet zijn. Naast dit verbinden, willen we onze leden inspireren en willen we van elkaar leren. Dit doen we door thema-avonden, workshops en door inspirerende sprekers uit te nodigen. Dit doen we vaak met een hapje en een drankje.”

Hoe ben je voorzitter geworden van de CCZF?

“Afgelopen jaar heb ik een kopstudie van de universiteit gedaan: bedrijfskunde en leiderschap. Van tevoren zag ik hier best nog wel tegen op, studeren, kan ik dat nog wel? Maar het is het beste wat ik had kunnen doen, ik ga straks zelfs nog verder voor mijn master (MBA). Als ondernemer word je toch een beetje bedrijfsblind, maar door de studie zijn mijn oogkleppen weer af! Als prettige bijkomstigheid merk ik dat er nieuwe dingen op me af komen. De vraag om voorzitter te worden van deze leuke club is er een van. Wat mij aansprak, is dat het allereerst voor mezelf een uitdaging en tevens een verdere ontwikkeling van mijn persoon is. Je wordt als voorzitter van zo’n club veel meer zichtbaar; mensen weten wie jij bent, terwijl jij hen niet altijd kent. De kunst is nu om mijn kennis en ervaring om te zetten naar een stuk toegevoegde waarde voor de leden van de CCZF. Uiteraard doe ik dit niet alleen, maar samen met de rest van het bestuur.”

Wat wil je betekenen voor de CCZF als voorzitter?

“De belangrijkste spelregel van een netwerkclub is voor mij een stuk gezelligheid. Als het gezellig is, willen de leden graag komen. Als we deze gezelligheid weten te combineren met een aantal leuke evenementen, uitjes en aansprekende sprekers, weet ik zeker dat dit ook gaat lukken. De CCZF is een erg leuke netwerkclub waar de leden zich thuis zullen voelen. Ons motto is dan ook niet voor niets: ‘verbinden, inspireren en ondernemen’. Ondernemers die hier meer van willen weten, kunnen altijd contact met mij opnemen.”