Eerste schaakspel 2018 voor hoofdsponsor

WOLVEGA -  “Dankjewel, ik ga direct in training. Nu de basisscholen nog”, aldus Henk de Boer (links op de foto)) van Rabobank Heerenveen Zuidoost Friesland.

Als directeur Particulieren van hoofdsponsor Rabobank nam hij het eerste gratis schaakspel van het nieuwe schaakseizoen in ontvangst.  Dit eerste spel  staat symbool voor de start van de schaaklessen aan de basisscholen in Weststellingwerf en Ooststellingwerf. “Alle basisscholen kunnen weer inschrijven voor lessen. Nieuwe scholen ontvangen ook complete schaakspellen. Wij werken  hier van harte aan mee”, aldus De Boer.

“We kunnen weer heel veel betekenen voor de scholen”, aldus voorzitter Henk Feitsma van het Heite Schoolschaaktoernooi,  “dankzij de Rabobank, andere sponsors, de gemeenten en Fonds Ooststellingwerf”. De organisatoren van het Schoolschaaktoernooi verwachten een record aantal scholen voor het toernooi dat zal worden gehouden op zaterdag 17 februari volgend jaar. Het toernooi wordt gehouden in het Linde College in Wolvega. “Aan ons zal het niet liggen”, aldus De Boer, “de scholen hebben inmiddels bericht gehad dat ze lessen en schaakspellen aan kunnen vragen. We kijken uit naar het toernooi”. Foto Lenus vd Broek