Vanaf 2 november aanleg rotonde PS weg

WOLVEGA -   Vanaf 2 november, een week later dan gepland, tot en met eind december 2017 bouwt Schagen Infra in opdracht van de provincie Fryslân de kruising Pieter Stuyvesantweg (N351) - Hoofdstraat West in Wolvega om tot rotonde.

Die moet zorgen voor meer veiligheid en een vlottere doorstroming.

 Doorgaand verkeer blijft tijdens de aanleg van de rotonde mogelijk. Hiervoor wordt een tijdelijke bypass aangelegd, zodat verkeer veilig om de werkzaamheden heen kan rijden. Fietsers en voetgangers kunnen het werk passeren via een platenbaan. Gedurende het project wordt de snelheid ter plaatse van de werkzaamheden verlaagd naar 30 km/u.

Vrachtverkeer op de N351 blijft mogelijk. De doorsteek richting de woonwijk is tijdens de werkzaamheden ten behoeve van de rotonde niet toegankelijk voor vrachtverkeer. Hiervoor is de ruimte te beperkt. Ter plaatse wordt een omleidingsroute aangegeven. Deze vindt u ook in de BouwApp.

 Schagen Infra houdt omwonenden, reizigers en andere betrokkenen op de hoogte van het project door de inzet van 'de BouwApp'. Deze app is te downloaden in de appstores. Op de kaart of in de lijst kan gezocht worden naar 'Wolvega'. Door het project als favoriet toe te voegen, worden gebruikers geïnformeerd over hoogtepunten van het project en krijgen ze een melding bij een aankondiging van mogelijke hinder.

 Contact

Vragen en opmerkingen kunnen via de BouwApp of wolvega@schageninfra.nl doorgegeven worden.

(Foto: Lenus van der Broek)