Ingezonden: ,SBB springt slordig om met bos'

Heerenveen - De redactie van de Heerenveense Courant ontving onderstaand ingezonden stuk: 

Enige tijd geleden vroegen enige bosbezoekers van wege wanorde, of er een legeroefening had plaats gevonden achter de vervallen boerderij van Donglust. Nee, volgens de houthandelaar was dit achterstallig bosonderhoud van een particuliere boseigenaar.

Dat kan je als bosbezoeker alleen maar naar kijken. Nu heeft er afgelopen maand in het Veenwijk- en Reigersbos van Staatsbosbeheer “Houtoogst” plaats gevonden.

Dat is ons “aller bos”. Deze bosgebieden zijn algemeen bezit, gelegen in de Gemeente Heerenveen. Het is uw en ons Landgoederenlandschap om te recreëren. De beheerder (SBB) gaat er onsinziens slordig en respectloos mee om en is daarbij volledig voorbij gegaan aan de “belevingswaarde” van vele bosbezoekers.

Daar kun je als betrokken bosbezoeker best wat van zeggen, zonder direct een actiegroep te zijn. Het is niet zomaar een stukje bos, nee het is een waardevol gebied.

Verontruste bosbezoekers hebben daarom een oogst-terugblik op papier (mail) gezet hebben.

Zij hebben de directie van SBB aangeschreven, inhakend  op het citaat van de directeur, op bladzijde 6 van de terugblik en daarbij de hoop uitgesproken , dat in de toekomst de SBB accenten zeker in het Oranjewoud zullen gaan verschuiven naar:  het minder benutten, nl. meer bosonderhoud en minder gericht op houtoogst opbrengst, naar meernatuurbescherming en meer oog voor de belevingswaarde voor bosbezoekers.  

 Namens verontruste bosbezoekers,

Anton van Veldhoven