Hema Wolvega bestaat 40 jaar

WOLVEGA - Op vrijdag 3 november bestaat de Hema in Wolvega 40 jaar. Dat zal op bescheiden wijze met de klanten worden gevierd. 

In het voorjaar van 1977 werd begonnen met de bouw door de ouders Arend en Ditty Piest van de huidige eigenaar. Ze  hadden toen al een Hema franchise filiaal in Steenwijk en lieten destijds hun oog vallen op Wolvega.

Uitbreidingen-koffiecorner

Toen de Hema geopend werd in 1977 was deze zo’n 700 m2. In 1981 is het bedrijf voor de eerste keer verbouwd en kwam er 145 m2 winkel vloeroppervlak bij. In 2008 werd er wederom verbouwd en werd de winkel vergroot om een koffiecorner te realiseren, daarmee werd  het winkelvloeroppervlak 950 m2.

Het aantal medewerkers is met 22 altijd aardig stabiel gebleven door de jaren heen. Wel hebben  veranderingen  plaats gevonden in de assortimenten. Zo is de Koffiecorner en de afdeling cadeau-artikelen er bij gekomen. Maar de vis-  en surfartikelen zijn weer uit het assortiment verdwenen.

Familiebedrijf

“Wij zijn een afspiegeling van de maatschappij, dus als er dingen veranderen dan zie je dat na verloop van tijd ook weer terug in ons assortiment,” zeggen Bert en Margreet Piest, die in 1995 de zaak hebben overgenomen.

Bert Piest: "De derde generatie staat al klaar om ook toe te treden in de sporen van vader en opa, dus Hema totaal mag dan een groot bedrijf zijn, Wolvega is het gewoon een familie bedrijf gebleven en dat zie je niet alleen in de directie. Ook onder het personeel is het al meerdere keren voor gekomen dat er zusjes uit 1 gezin aan het werk waren in ons bedrijf. En nu werken er ook alweer dochters van personeelsleden.''

,,Het feit dat de meeste personeelsleden er al heel veel jaren zijn, geeft wel aan dat de sfeer goed is en dat we elkaar waarderen”, aldus de familie Piest.