Uniek seminar voor internationale schaatscoaches in Heerenveen

Heerenveen - Hoe maak je schaatsers beter door in de training langebaanwerk af te wisselen met shorttrack? En wat kan de nieuw ontwikkelde Sprint Coach-app bijdragen aan het optimaliseren van je trainingsprogramma? Het antwoord op deze vragen krijgen internationale schaatscoaches op 6 november tijdens een bijzonder seminar in Heerenveen.

De ISU heeft de KNSB gevraagd dit seminar te organiseren, omdat het delen van kennis helpt het vakmanschap van internationale coaches verder te verbeteren. Voor de organisatie werkt de KNSB samen met het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO-Noord) in Heerenveen. Samen bieden zij internationale schaatscoaches een unieke kans om hun kennis en vaardigheden te verbeteren.
Het seminar bestaat uit twee delen. Wilf O’Reilly, disciplinemanager shorttrack van de KNSB, zal vertellen hoe shorttracktraining langebaanschaatsers beter maakt. En andersom: hoe shorttrackers profiteren van langebaanwerk. Wilf kan putten uit een rijke ervaring. Hij werd in 1991 overall wereldkampioen shorttrack en werkte later onder meer als coach van het Nederlandse shorttrackteam en manager van de ISU.
In de tweede sessie zal Jos de Koning, bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ingaan op het nut van inspanningstesten buiten de ijsbaan. Roy Mulder  van de KNSB vult dit aan met uitleg over de nieuw ontwikkelde Sprint Coach App. Samen zullen ze de coaches nieuwe inzichten geven, die kunnen helpen om goede schaatsers tot nog betere prestaties te brengen. Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma