James Yeoman exposeert in Amersfoort

HEERENVEEN -  James Yeoman van Talants pottenbakkerij De Diggel in Heerenveen is supertrots. Zijn kunstwerken, een torso en schaal in de stijl van Mondriaan, staan op de expositie ‘Buitengewoon Stijlvol’ in museum Zonnehof in Amersfoort.

 De expositie met ‘buitengewone kunst’ is een initiatief van de stichting Special Arts. Omdat 2017 is uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’ nodigden zij creatieve dagbestedingslocaties uit het hele land uit om mee te doen aan een kunstwedstrijd met het thema Mondriaan. Het kunstwerk van James is geselecteerd uit ruim 200 inzendingen.

James was bij de opening van de expositie aanwezig. Hier werd hij regelmatig aangesproken door bezoekers en samen met zijn Mondriaantorso en schaal op de foto gezet. Behalve het werk van James is er ook kunst te bezichtigen van een aantal cliënten van Talant uit Drachten.

 Stichting Special Arts Nederland

Stichting Special Arts bevordert dat alle mensen met een handicap aan kunst kunnen doen en dat ze hun talenten daarvoor kunnen ontwikkelen. Talant werkt op meerdere manieren samen met de stichting. De expositie in museum De Zonnehof in Amersfoort is nog te bezoeken tot 8 januari 2018.