Meet & Greet met fotograaf Reiny Bourgonje uit Heerenveen

HEERENVEEN -  Zaterdag 28 oktober a.s. om 14.00 uur presenteert fotograaf Reiny Bourgonje uit Heerenveen haar werk tijdens een ‘Meet & Greet’ in de Waalse Kerk in Leeuwarden.

Dit doet ze samen met fotograaf Leonardo Horta uit Drachten.

 Deze Meet & Greet vindt plaats in het kader van het FryslânPhoto Festival 2017. Reiny Bourgonje heeft een serie portretten gemaakt van Friese adoptiekinderen. De door haar gefotografeerde kinderen zijn wereldburgers, Nederlanders, Afrikanen en tegelijkertijd Friezen, alles in één. Bourgonje behaalde de eerste prijs op de prestigieuse Europese Foto Fair 2017.

Leonardo Horta maakte portretten van Friese asielzoekers. Door gebruik te maken van licht en schaduw laat hij hun ‘verdeeldheid’ zijn: ze wonen wel in Fryslân, maar eigenlijk zijn ze in hun hoofd nog in het land van herkomst. Horta won op het fotofestival in Naarden de eerste prijs in de categorie ’aanstormend talent van de Fotoacademie’.

Het FryslânPhoto Festival 2017 duurt nog tot zondag 29 oktober. Op negen mooie locaties zijn foto’s te zien van zo’n 50 Friese fotografen.