De Ontmoeting: Reünieconcert

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Will Vandersloot, organisator van het Reünieconcert in Heerenveen.

Wie ben je?

“Ik ben Will Vandersloot, geboren in Sneek en opgegroeid in Joure, volgende maand hoop ik 66 jaar te worden. Ik werkte tien jaar als discjockey in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. In 1983 kwam ik terug naar Joure. Heerenveners kennen me misschien nog als diskjockey van de HOS 'Tussen borrel en Bestek' (1984/1985). Piet Paulusma begon in dit programma als weerman. Ik heb vanaf 1984 bij grote reclamebureaus in Leeuwarden en Drachten gewerkt. Vanaf 2004 heb ik een eigen reclamebureau. Ik ben deze activiteiten aan het afbouwen en ga het wat rustiger aan doen.”

Hoe ben je betrokken geraakt bij het Reünieconcert?

“Op een Facebookgroep kwamen veel foto’s voorbij van oude Jouster bandjes uit de jaren ‘50 en ‘60. Het leek me leuk om een avond te organiseren waar deze bands nog een keer op zouden treden. Zo ontstond het eerste Reünieconcert op 30 maart 2013 in de Jouster Evenementenhal. Het was een groot succes, er waren ruim 700 bezoekers. Iedereen had een geweldige avond, ook horeca-man Geert Bosman. Hij benaderde mij om ook in Heerenveen zo’n avond te organiseren. Met een aantal muziekkenners deden we flink wat research en was de eerste editie met oude Heerenveense bandjes als The Yards, Blue Horizon een feit op zondag 6 oktober 2013. Ook Armand stond toen op de bühne.”

Voor wie het niet kent, wat is het Reünieconcert voor concert?

“Voor velen is het Reünieconcert een avond waar men liefhebbers van de muziek van de jaren 60/70/80 en vrienden, kennissen, oude schoolkameraden etc. ontmoet. Een avond met leuk publiek, de muziek en de sfeer van toen voor de oudere jongeren van nu.”

Het concert is dit jaar weer in Fun Plaza, waarom is weer voor deze locatie gekozen en niet voor een feesttent waar eerdere edities plaatsvonden?

“Afgesproken was om het concert twee keer in Fun Plaza te houden. Omdat het concert elk jaar meer bezoekers trekt, wordt Fun Plaza te krap en staat het concert volgend jaar weer gepland in een tent. Zo’n tent kun je al naar gelang de verkoop, per vijf meter verlengen of inkorten. Een podium tegen de achterwand geeft ook wat een mooier zicht op de band en de akoestiek is beter.”

Wat is volgens jou dit jaar een van de topacts?

“De tribute-bands van Supertramp, The Doors en Johnny Cash staan ieder voor zich bekend als het beste wat er op dit gebied momenteel te zien is in Europa. We staan bekend als podium van kwalitatief hoogstaande bands.”

Kan men nog aan kaarten komen?

“Kaarten zijn verkrijgbaar bij diverse voorverkoopadressen in Heerenveen en omstreken. Erg handig is het bestellen van kaarten en munten via de website. Na betaling ontvangt men een mail met een persoonlijke en unieke code. Deze print wordt gescand bij de ingang. Alle informatie via www.reunieconcert.nl.”

Wat zou je verder nog kwijt willen?

“Ik wil bezoekers en bands bedanken voor de leuke reacties tot nu toe. De trouwe en de nieuwe bezoekers wens ik op vrijdag 27 oktober alvast een superleuke avond. De eerste band 'Doors in Concert' begint om 20:15 uur. Deze band wordt aangekondigd door een bekende radiopersonality. Er zijn voldoende zitplaatsen in Fun Plaza.”