Postduivenvereniging De Luchtbode viert 70-jarig bestaan

WOLVEGA -   Zaterdag vierde postduivenvereniging De Luchtbode in Wolvega haar 70-jarig bestaan.

Tijdens een gezellige avond in het eigen clubgebouw aan de Spoorlaan werd niet alleen bij dit lustrum stilgestaan maar werden tevens de prijzen over het gehele seizoen uitgereikt en de kampioenen gehuldigd.

Allen werden toegesproken en ontvingen uit handen van voorzitter Henk Kromkamp de bijbehorende diploma’s met een envelop met inhoud. De duiven van Wilco Boltjes leverden over het hele seizoen de beste prestaties wat hem de titel keizer generaal van de club opleverde.

Ook was hij duifkampioen. Tweede generaal werd Hankie van der Tuin, gevolgd door derde generaal Jopie Oost. Noemenswaardig was zeker ook de vitesseduif van de combinatie Jonkers-Pit die Nederlands Kampioen werd. Een uitstekende prestatie!

Hierna werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet met een bloemetje. Tot slot werd een woord van dank gericht tot de heren Hennie Boonemmer, Wietze de Lang en Henk de Weert.

Zij maken ieder al meer dan 40 jaar deel uit van de club en ontvingen hiervoor een prachtige mand met inhoud van bakkerij Vliegendehond. Onder het genot van een hapje en drankje kon er nog gezellig worden nagepraat.

Op de foto van links naar rechts, zittend: Wietze de Lang, Hennie Boonemmer en Henk de Weert. Staand: Henk Kromkamp, Wilco Boltjes, Stefan Jongman, Jopie Oost, Jan Jonkers, Hankie van der Tuin, Peter Brandsma, Wilko Stuiver, Ake Jan Pit, Jan de Weert en Anton Koning.

(Foto: Lenus van der Broek)