Hard werkend  Hevoc blijft ongeslagen

HEERENVEEN -  Na vier wedstrijden hebben de Hevoc dames weliswaar enige sets moeten inleveren, evenwel zijn de dames nog steeds ongeslagen.

Al moest voor dat laatste wel het onderste uit de kan gehaald worden. In eigen huis was BEO ( Bakhuizen ) de tegenstander.
Daar waar Hevoc in de afgelopen wedstrijden meteen veel druk zette gebeurde dit nu niet. Services uit , aanvallende fouten, eigenlijk was het er allemaal niet. De Heerenveense ploeg stond meer tegen zichzelf te spelen dan tegen BEO. Zekerheidjes waren er ook niet.
Na twee sets was de stand dan ook 0-2 ( 19-25 en 16-25 ). Met drie wissels trachtte Hevoc’s coach het tij te keren.  Of dat nu werkelijk de reden was, zal nooit bewaarheid worden. Maar de sterke serve was ineens daar, ballen werden gescoord en BEO kwam niet onder druk vandaan.
Precies hetgeen Hevoc in eerdere wedstrijden deed. Spelen met veel service druk en elke kans aangrijpen is wat coach de Haan graag wil. Via 25-17 en 25-13 werd een vijfde set afgedwongen. Een vijfde waarin HEvoc duidelijk maakte dat zij en alleen zij aanspraak maakten op overwining.
Na vier wedstrijden is Hevoc van de bovenste vier de enige ploeg die nog ongeslagen is. Wel werden er enige sets verspeeld.  De doelstelling richting eind oktober is gehaald.  Pas eind november zal duidelijk zijn hoe de ploeg er werkelijk voor staat als Hevoc Drachten, Stanfries en Bolsward op rij treft.
De komende weken zullen worden benut om nog meer op elkaar afgestemd te raken in combinatie met gemaakte afspraken.