Honderden schatzoekers uit heel de wereld met metaaldetector verwacht in Oudehorne

OUDEHORNE - Kooistra Detectors houdt zaterdag 14 oktober rondom haar 30-jarig bestaan een Internationaal metaaldetector schatzoekersevenement in Oudehorne. Er is dan ook een inzamelingsactie voor het goede doel.

De verwachting is dat er ongeveer zeshonderd metaaldetectorhobbyisten vanuit de hele wereld naar Nederland komen om deel te nemen. Er hebben zich ondertussen al deelnemers aangemeld uit: Amerika, Rusland, Turkije, Polen, Oostenrijk, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Zij kunnen onder andere metaaldetectors en accessoires winnen door een speciaal voor de gelegenheid verborgen muntschat te vinden.

Ook het Amerikaanse duo The Diggers bestaande uit KG en Ringy zijn aanwezig. Zij zijn bekend van hun televisieprogramma op National Geographic. Ook Benjamin Czerny is van de partij. Hij vond in 2013 in Duitsland een echte schat. Dat betrof de Barbarenschatz von Rülzheim met een geschatte waarde van 500.000 tot één miljoen euro.

Voor kinderen tot en met 13 jaar is er een gratis kinderzoekwedstijd. Voor de jeugd zijn eveneens prijzen beschikbaar. Voor de kinderen is er ook een springkussen aanwezig.

De dag is vanaf 9.00 uur op het parkeerterrein aan de Tjongervallei 15 in Oudehorne. Een deelnamekaart voor de wedstrijd kan ter plekke worden gekocht.

Voor personen die alleen willen komen kijken of willen oriënteren, is de toegang gratis.

Zie www.kooistra-detectors.eu/nl/evenementen.