Epke Zonderland pakt zilver op WK in Montreal

Heerenveen - HEERENVEEN - "Dit voelt als een wedstrijd winnen, want ik had er ook meteen af kunnen vallen." Dit zei Epke Zonderland na het behalen van de zilveren medaille op de rekstok bij de WK in Montreal. 

 De Heerenvener  greep in de finale mis tijdens een vluchtelement, maar hervond in zijn oefening wonderwel de controle. "Ongelooflijk, ik wist niet wat me overkwam, daarna was het op de automatische piloot mijn oefening afmaken. Ik mag heel blij zijn dat het zo is afgelopen", zei hij glimlachend.
"Normaal gesproken val je. Maar nu kwam ik perfect uit het vluchtelement, waardoor ik kon blijven hangen", vervolgde Zonderland.
In Montreal heeft Epke de bevestiging gekregen dat hij nog altijd tot de wereldtop behoort. Die wetenschap heeft hem naar eigen zeggen "een boost" gegeven, waardoor hij na jaren van onzekerheid, met veel blessureleed, weer vol ambitie naar de olympische toekomst durft te kijken. "Op deze manier krijg ik er steeds meer vertrouwen in dat Tokio 2020 gaat lukken", aldus Zonderland.