Scholiertjes te gast op Friesland College

HEERENVEEN -  Een aantal bijzondere gasten deed donderdag het Friesland College aan in Leeuwarden en Heerenveen.

Door stakingen in het basisonderwijs waren bijna twintig scholiertjes in de leeftijd van 4 tot 10 jaar met hun ouders meegekomen naar de werk- dan wel schoolvloer. Eenmaal daar aangekomen wachtte hen een aangename verrassing.

Studenten en docenten van de opleidingen Helpende zorg & welzijn, Facilitair medewerker en Medewerker fastservice/catering hadden samen een razendleuk programma voor hen opgezet. 

 Zo maakten de leerlingetjes - naadloos aansluitend bij de Kinderboekenweek, met als thema dit jaar ‘Griezels’ - onder meer griezelstenen en kleurplaten van een griezelbos. Daarbij konden ze zich ruimschoots tegoed doen aan een beetje enge, maar beslist lekkere marsepeinen heksenvingers.  Vet hippe cupcakes In de schoolkeuken maakten de wat oudere kids samen met hun gelegenheidsonderwijzers super gezonde fruitspiesjes en vet hippe chocolade cupcakes. Uiteraard mochten ze die zelf opeten, maar minstens zo leuk was om ze uit te delen aan anderen. Medewerkers van de schoolkantine liet zich ondertussen ook niet onbetuigd: tussen de middag kregen de scholiertjes samen met hun begeleiders een feestelijke lunch aangeboden, met op de kaart onder meer tosti, broodje gezond en broodje knackworst. Geschminkt als boerderijdieren lieten ze zich de maaltijd goed smaken.

 De wat oudere basisschoolleerlingen kregen ’s middags een rondleiding door het schoolgebouw. Zo konden ze onder meer even kijken waar hun mama of papa werkt of studeert – er waren namelijk zowel kinderen van studenten als van medewerkers van de partij. Daarnaast konden ze meedoen aan een rolstoelrace, een (winderig) partijtje voetbal of een wandelingetje op de schoolcampus. De jongste bezoekertjes kregen een verhaal voorgelezen door een begeleider, waarvan eentje al ‘opa’ genoemd werd…. 

 

Leuk te zien was dat werkelijk iedereen enthousiast was over het wat ongebruikelijke bezoek: studenten, begeleiders, medewerkers, docenten, bezoekers … Het leek wel of iedereen een net even wat bredere lach op het gezicht kreeg van de vrolijke bezigheden van de scholiertjes, die ongetwijfeld moe maar vol verhalen ’s middags rond drieën huiswaarts keerden.

Foto's Jelmer Miedema