Tweede winst Hevoc ‘89 dames

HEERENVEEN -  Het vernieuwde dames één team van HeVoC’89 heeft ook de tweede wedstrijd in winst om kunnen zetten. 

In een bloedhete Blauw Wit hal, welke op een gegeven moment wel ijsbaan leek, werd een 3-1 winst behaald op Punt Ut.
Het was afwachten hoe het zou gaan gezien het feit dat een derde van de ploeg de week voorafgaand zwak ziek en misselijk was geweest. Hevoc nam gelijk initiatief en bouwde aan ruime voorsprong , maar net als week eerder stokte machine waardoor Punt ut in wedstrijd kwam. De Heerenveense dames pakten pas op derde setpunt de set, 27-25.
Een bevrijdende winst leek het, want Hevoc pakte met 25-17 een ruime setwinst.  In de derde set was het weer hangen en wurgen. Slordig spelend en met weinig druk   kon Punt Ut simpel in set blijven. Hevoc leek bang om fouten te maken. Men sloeg niet door en reageerde niet adequaat op vrije ballen. Hierdoor liet men teveel kansen liggen.  Toch werd de derde setwinst gepakt met 25-22.
Zaak was nu om de vierde set en daarmee bonuspunt te pakken. Maar dit lukte de Heerenveense dames niet. Veel fouten makend kon Punt Ut de set grijpen  met 19-25.
Weliswaar acht punten uit twee wedstrijden, maar er valt nog een en ander te doen. Winstpartijen geven evenwel vertrouwen, en dat is ook een gemeengoed.
Vrijdag wacht de volgende tegenstander Makkum al weer.