Winst voor Hevoc Dames

HEERENVEEN -  Na een teleurstellend seizoen in de promotieklasse geeft het eerste dames team van Hevoc acte de presence in de eerste klasse, evenals het tweede team trouwens.

In mei werd een x aantal selectie trainingen gehouden waaruit zowel een eerste als tweede team werd geselecteerd. Twee teams die bestaan uit 10 dames , hetgeen een wens was van zowel  Cor de Haan , trainer/coach dames , als Martijn van der Molen, trainer/coach dames twee. Dames één is komend seizoen een mix van jong en ervaring. Voor aanvang van competitie werden er drie oefenwedstrijden gespeeld op het Hevoc toernooi. Wedstrijden waarbij Hevoc’s trainer/coach meer vragen kreeg dan antwoorden! Evenwel was afgelopen vrijdag de eerste competitie wedstrijd tegen SVW. Harde werkend werd er een 3-1 overwinning binnen gesleept.
Hevoc startte met op spelverdelen Esther Kortenschijl, diagonaal Marleen Sloot, hoofdblokkeerster Antsje Visser en Joline Sloot en als passer loeprs Anne Gouma en Debbie Bangma. Hevoc begon furieus en zette de Workummers op een 11-3 achterstand. Het vlotte overviel de dames waarschijnlijk, want SVW kwam terug in de set en wist vooral over midden veelal te scoren. Tegen einde set gingen ploegen gelijk op , waarbij Hevoc iets te krampachtig speelde. Met 23-25 ging de set naar SVW.
Met zelfde basis zes startte Hevoc de tweede set. Geen van beide ploegen kon initiatief pakken. Bij SVW waren er wat meer vast patronen als bij het zoekende Hevoc. Tegen einde set wisselde coach de Haan Hevoc ‘s spelverdeelter waardoor de posities iets anders werden werden. De wissel leek roet in het eten te gooien maar Sandra Willems, op diagonaal, serveerde sterk en de set nagenoeg uit. Via 26-24 trokken de Heerenveners de stand gelijk.
De winst leek bevrijdend want Hevoc walstte over SVW heen in set drie. Sterk serverend en kansen benuttend werd SVW stevig onder druk gezet. Met 25-15 was de set voor Hevoc.
Weinig reden tot wisselen.  Hevoc leek inderdaad door te drukken in set vier en de winst leek een formaliteit. Maar daar dachten de Workummers anders over. Puntje voor puntje kwamen ze dichter bij, evenwel kwam Hevoc op matchpoint. Eentje welke pas op zevende benut werd, 32-30.
Of het een terechte 3-1 winst was, volgens SVW niet. De Hevoc dames dachten daar anders over. Evenwel was het een overwinning waarin duidelijk werd dat er nog het een en ander te doen is. Maar vooral dat de potentie er ook is. En dat laatste is een zeer welkome conclusie voor het komende seizoen waarin het eerste ijkpunt eind oktober ligt. Komende vrijdag meteen alweer de volgende thuiswedstrijd en wel tegen Punt Ut, aanvang 2045 in de Blauw Wit hal.