Zomerschool in Heerenveen groot succes

HEERENVEEN -  In de zomervakantie konden leerlingen die naar het voorgezet onderwijs gaan, deelnemen aan de zomerschool bij Focus Studiebegeleiding.

Tijdens deze middag kregen de leerlingen workshops over leren plannen, leren leren, het maken van een mindmap en het activeren van de juiste mindset. De leerlingen die hebben deelgenomen aan de zomerschool hebben zich door de workshops beter kunnen voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Wie de zomerschool heeft gemist, kan een week gratis naar de huiswerkbegeleiding.
,,Bij de huiswerkbegeleiding van Focus Studiebegeleiding maken en leren de leerlingen hun huiswerk,'' legt Thijs Bijma uit. ,,We maken eerst samen een overzicht van het huiswerk waarmee de leerling aan de slag gaat. Tijdens het maken en leren helpen wij de leerling ook echt verder. Het maakwerk wordt gecontroleerd en het leerwerk wordt overhoord. Voor toetsen maken we samen met de leerling een planning voor de langere termijn. Zo'n planning geeft duidelijkheid en rust. De ouders worden persoonlijk en via ons leerlingvolgsysteem op de hoogte gehouden.''
Voor meer informatie of voor het aanvragen van een kennismakingsgesprek kan men een bericht sturen naar info@focusstudiebegeleiding.nl.