Mannen tappen diesel af bij vrachtwagen

Heerenveen - Een vrachtwagenchauffeur ontdekte dinsdag dat twee onbekende mannen diesel uit zijn vrachtwagen stalen. Hierop ging een van hen er lopend met een jerrycan vandoor, de ander reed in een auto weg. De chauffeur alarmeerde de politie, die direct een zoekactie startte.

De man in de auto reed zich klem in een doodlopende straat, waarna hij zijn vlucht rennend vervolgde. Hij was hier met de auto over een grasveld gereden en daarna op een betonnen paal gebotst. Ondanks een zoekactie in de omgeving werd hij niet meer gevonden. De man - een 21-jarige man uit Heerenveen - meldde zich woensdagochtend echter zelf op het politiebureau, waar hij alsnog werd aangehouden.

Van de tweede persoon, de eigenaar van de auto, achterhaalde de politie het adres. Toen er iemand uit de woning met de auto vertrok, volgden agenten die auto. Dat leidde naar de tweede verdachte, die bij een tankstation stond te wachten om opgepikt te worden. Die man, een 33-jarige inwoner van Heerenveen, voldeed aan het signalement dat getuigen hadden gegeven en bleek de eigenaar van de auto. Ook hij werd aangehouden.