Team Tjongerschans haalt ruim 2400 euro op bij SGO-run voor onderzoek naar SEH

Thialfweg Heerenveen - De twintig medewerkers van Tjongerschans die zaterdag verdeeld over twee teams hebben meegedaan aan de jaarlijkse SGO-run hebben in elk geval 2400 euro opgehaald.

Omdat de teller nog loopt, zal dat bedrag verder oplopen. Het was voor het eerst dat het Heerenveense ziekenhuis meedeed. Verdeeld over heel Nederland deden diverse SEH-afdelingen van ziekenhuizen mee. De teams bestonden uit tien personen. Met de landelijke estafetteloop over vijfenzeventig kilometer wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar geneeskunde op de spoedeisende eerste hulp (SEH). Hoe hoog de landelijke opbrengst is, is nog niet bekend.

'Mooie verbinding'

De lopers van Tjongerschans spraken na afloop van een ,,mooie verbinding tussen collega's van verschillende afdelingen binnen ons ziekenhuis. Maar ook met de teams van Isala Zwolle, het MCL en het Antonius Sneek. Het was een fantastische dag, waarbij de teams in koppels hun deel van het parcours liepen. Ze werden op de wisselpunten flink aangemoedigd door de overige teamleden." Die teams finishten eveneens bij het Spoedplein in Heerenveen. Gezamenlijk is er na afloop feest gevierd met eten, drinken en een dj. Om onderzoek te kunnen doen houdt het daarvoor opgerichte SGO-fonds jaarlijks de SGO-run. Met het geld wordt onderzoek gefinancierd hoe de spoedeisende geneeskunde verder te verbeteren. (Tekst Jitze Hooghiemstra)