FOTO’S | Burgemeester Van de Nadort opent woonvorm Koningshoeve

WOLVEGA - Burgemeester Van de Nadort heeft zaterdag de nieuwe woonvorm Koningshoeve aan de Eikenlaan in Wolvega geopend. Hij deed dat tijdens een open dag.

De openingshandeling gebeurde na het aftellen door de burgemeester en de genodigden. Vervolgens liet de familie Koning samen met de cliënten ballonnen op.

In het schuurgedeelte van de boerderij zijn acht appartementen gerealiseerd. De woonvorm met dagbesteding richt zich op mensen met een beperking. De eerste bewoners van de Koningshoeve wonen er al sinds begin dit jaar.

De Koningshoeve is gerealiseerd door Bouwbedrijf Koning in Wolvega. HI-Totaalzorg uit Appelscha heeft de dagelijkse begeleiding van de bewoners in handen.

,,We richten ons op maximale 24-uurszorg, maar dan op kleinschalige wijze. Daarbij willen we een huiselijke situatie creëren”, zegt Hedzer Geertsma van HI-Totaalzorg.

Ook zijn bij de opening gulle giften gedaan. Zo bood de Lionsclub Wolvega e.o. een cheque aan van 500 euro. Dat geld wordt bestemd om de bovenzaal in te richten met fitnesstoestellen.

(Foto’s Lenus van der Broek)