Burgemeester Van der Zwan opent kunstevenement Rotary Heerenveen voor herstel ziekenhuis in Split

HEERENVEEN - De Rotary Heerenveen houdt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober een kunstevenement voor het goede doel.

De totale opbrengst van het kunstevenement in hotel Tjaarda gaat naar het stedelijk ziekenhuis in het Kroatische Split.

Op de vrijdagavond is er een kunstveiling. Op zaterdag en zondag is er een kunstbeurs met tweeëntwintig lokale en regionale kunstenaars. Zij bieden hun meest recente werken te koop aan. Bij de veiling komt werk van de kunstenaars onder de hamer. De werken zijn belangeloos ter beschikking gesteld.

De kunstbeurs wordt geopend door burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen. Hij treedt ook op als veilingmeester. Dat doet hij samen met Gerard Wolters, directeur van het Posthuis Theater en Neetje van den Brand, alleskunner uit Oudebildtzijl.

De Rotary Heerenveen zegt te hopen op een opbrengst van 10.000 euro. Met het geld wordt bijgedragen aan het herstel van de twee jaar geleden door brand verwoestte neurochirurgische afdeling van het 1.400 bedden tellende ziekenhuis te herstellen.

Het ingezamelde geld is bedoeld als bijdrage voor zaken die dringend nodig zijn voor de modernisering van de afdeling, zoals: revalidatiebedden, apparatuur voor het verwijderen van hersentumoren en monitoren voor de IC.

Voor de veilingavond geldt een entreebedrag van 75 euro per persoon. Van 18.00 tot 22.00 uur wordt dan ook voorlichting gegeven over het ziekenhuisproject, is er een preview van de kunstbeurs, kan worden meegeboden tijdens de veiling, is er een hapje en een drankje en ruimte om te netwerken.

Alle op de beurs geëxposeerde werken zijn ter plekke te koop en mee te nemen.

De kunstbeurs is op zaterdag en zondag open vanaf 11.00 uur. Er geldt entree. Die is inclusief een consumptie.