Verbouwde OBS Zuid valt in de smaak

Oranje Nassaulaan 51 Wolvega - Ruim honderdvijftig belangstellenden hebben woensdagavond de kijkavond bezocht bij de verbouwde OBS Zuid in Wolvega.

In de school is al het meubilair vernieuwd, zijn er touchscreen borden gekomen en werken de leerlingen nu met Chromebooks en iPads. In de school is onder andere een nieuwe vloer aangebracht, is alles geschilderd en is in het midden een leerplein gekomen voor de groepen drie tot en met acht. Die ruimte is ingericht met banken, stoelen, lampen, kasten, krukken, tafels en zitzakken. De kinderen kunnen er samenwerken, lezen, eten en koken. Bij de kleutergroepen is ook een leerplein gekomen. En Daarnaast is er een extra kleuterlokaal ingericht, omdat in januari een tweede kleutergroep wordt opgestart. Verder is er een ruimte ingericht als stiltewerkplek voor leerlingen uit de groepen drie tot en met acht.

Kinderopvang en schoolplein

De school heeft nog plannen om kinderopvang aan te bieden. Dat kan nu er ruimte is gekomen doordat groep acht van de Heidepolle naar hun noodgebouw gaat. Ook wordt samen met ouders het schoolplein nog onder handen genomen. De planning is dat begin volgend schooljaar alles gereed is. (Foto’s Lenus van der Broek).