Gemeente en SC Heerenveen zetten handtekening onder arbeidsmarktproject

HEERENVEEN - De gemeente Heerenveen en SC Heerenveen gaan in een arbeidsmarktproject samenwerken om de werkzoekenden in de regio te helpen.

Wethouder Coby van der Laan en Luuc eisen, algemeen-directeur van SC Heerenveen, hebben in het Abe Lenstra Stadion hun handtekening gezet onder het arbeidsmarktproject. De samenwerking wordt over een jaar geëvalueerd en bij succes verlengd.

Via sponsors van SC Heerenveen worden jaarlijks dertig bijstandsgerechtigden geholpen om werk te vinden. Zij worden begeleid door een jobcoach.

De jobocaoch houdt ook contact met het bedrijf en de deelnemer. Dat gebeurt onder andere door wekelijks met de deelnemers te sporten en groepstrainingen te houden.

Het arbeidsmarktproject is niet het eerste gezamenlijke project. Beide zetten zich al jaren samen in voor het sportproject voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

De jongeren krijgen daarbij de kans om zich tweemaal per week in een sportieve en gezonde omgeving te kunnen ontwikkelen en daarmee te participeren in de maatschappij door sport, coaching en een gezond ontbijt.

(Foto’s Max van Gelder)