Mar en Fean opent bibliotheek op school bij De Optimist

HEERENVEEN - Mar en Fean heeft dinsdagochtend de Bibliotheek op school geopend bij De Optimist aan de Barten 11 in Heerenveen.

De Bibliotheek op school werd afgelopen dinsdagochtend bij De Optimist op ludieke wijze geopend door leerkrachten. Zij speelden daarbij een boek na op het schoolplein. Niet alleen leerlingen, maar ook hun ouders waren aanwezig bij de opening.

Vorig schooljaar is een begin gemaakt met de Bibliotheek op school op De Optimist. Op basis van die resultaten van het onderzoek op deze school is een lees- en activiteitenplan opgesteld, zoals: uitbreiden van de boekenkring, groepsbezoeken in de bibliotheek, voorlezen, praten over boeken en informatievaardigheden.

Bij de Bibliotheek op school werkt Mar en Fean samen met diverse basisscholen in de gemeente Heerenveen. Scholen en de bibliotheek zeggen op deze manier gezamenlijk werk te willen maken van een doorlopende leerlijn voor het leesonderwijs en media- en informatievaardigheden. Daarbij is ook een leesconsulent verbonden aan de school.