RKAVV en VV Heerenveen in evenwicht

Heerenveen - Een ‘bloedeloze 0-0’ is een vaak gehoord gezegde. Dat hoeft op zich niet het geval te zijn. De wedstrijd was wel onderhoudend, alleen de aanvallers kwamen er , mede door de nodige onnauwkeurigheid niet door de verdedigingen heen.

Trainer Marcel Valk kon weer beschikken over Soeren Grigoryan, Jan Hielkema en Jordy Veenstra die vorige week een schorsing uitzaten. Thiemen Pen moest helaas ziek in Heerenveen thuisblijven. Het was een wedstrijd waarin de verdedigingen de overhand hadden. Er ging van de kant van RKAVV wel dreiging uit van de vleugelspelers Brandon Richardson en Karam Boukhari die wel actief waren, maar hun spel voerden zij te lang door, zodat de backs Soeren Grigoryan en Johannes Agricola in vrijwel alle duels de winnende partij waren. De aanvoer naar hun spits Remco Overdevest was daardoor geblokkeerd en hij moet zich toch wel eenzaam hebben gevoeld op zijn ‘eiland’. Het centrale duo van de Feansters, Paul de Jong en Jan Hielkema, kon terugkijken op een geslaagde middag.

Zoekende

Aan de andere kant konden de aanvallers van Heerenveen ook geen potten breken. Aan de inzet lag het niet, maar helaas zoeken Jacco Kuiper en Kevin Regts nog naar hun topvorm en van de jonge Han van Dijk, hij had wel een paar mooie acties, kan nog niet verwacht worden dat hij de boel op sleeptouw neemt. Ondanks dat het veldspel van de Feansters verzorgder was, kon men zich geen goede mogelijkheden creëeren. De teams gingen de rust in bij een 0-0 stand met hoop op beter.

Meer initiatief

De tweede helft had Heerenveen meer initiatief en dat gaf toch een paar mogelijkheden. Uit een afgeweerde corner schoot Han van Dijk uit de rebound de bal rakelings naast. Rond de zestigste minuut speelde Heerenveen twee counters met perspectief niet goed uit . Aan de andere kant kon RKAVV geen vuist maken. Er werd geen enkel schot gelost op het doel van Justin van der Dam en dat had hij op dit niveau nog niet meegemaakt. Hij moest zich bezighouden met terugspeelballen en het onderscheppen van passes en een paar hoge ballen uit een corner. Uit een voorzet van de ingevallen Chaniero Lo Fo Sang kopte aanvoerder Paul de Jong naast het doel van Mike ten Kroode. De laatste mogelijkheid van Heerenveen was in de slotminuut toen Kevin Regts, uit een vrije trap van Jordy Veenstra, de bal bovenop de lat kopte buiten het bereik van Ten Kroode. Daarna vond scheidsrechter Van der Werff het wel mooi geweest en zond de teams naar de kleedkamer.

185 kilometer

Een punt pakken in een uitwedstrijd is op zich niet slecht, maar er had meer ingezeten. Maargoed, er was nog 185 kilometer te gaan naar Heerenveen om daarover na te denken. Komende zaterdagavond speelt Heerenveen thuis tegen Achilles 1894 uit Assen. De wedstrijd op Skoatterwâld begint om 19.30 uur. (Tekst Bram van Kruistum)