Rotary Oranjewoud bouwt brug voor It Fryske Gea

Heerenveen - Een aantal leden van de Rotary Oranjewoud heeft zaterdag een ruim twintig meter lange brug gebouwd voor It Fryske Gea.

Dat gebeurde in de werkplaats van bruggenbouwer Groot Lemmer in Heerenveen. De brug komt over de Steggerdavaart op de plek van een bestaande brug, die aan vervanging toe was. De brug wordt over ongeveer een maand geplaatst. Dat gebeurt door Groot Lemmer. Die monteert de brug dan ter plekke af. De noodzaak tot vervanging was naar voren gekomen uit It Fryske Gea. De huidige brug bleek niet langer veilig meer voor voetgangers en voor materieel van It Fryske Gea, die gebruik maakt van de brug. Een van de leden van de Rotary die werkzaam is bij de natuurorganisatie had dit aangegeven binnen de serviceclub uit Oranjewoud. Het idee werd positief ontvangen mede omdat er al ervaring in huis was. De Rotary bouwde namelijk twee jaar geleden ook al een nieuwe brug voor natuurgebied het Easterskar.

Financiers

De Rotary is vervolgens op zoek gegaan naar financiers voor de brug over de Steggerdavaart. Die werden gevonden in: Groot Lemmer, de Stichting Ynnatura, de gemeente Weststellingwerf, de Julia Jan Wouters Stichting, PW Janssen’s Friesche Stichting, de Meindersma-Sybenga Stichting, Omgevingsfonds Vermilion en Stichting De Versterking. (Tekst Jitze Hooghiemstra/foto's Rotary Oranjewoud)