Stalconcept The Roadhouse getoond op Pompoenenweekend Oldeberkoop

OLDEBERKOOP - Kaasboerderij de Stelp houdt zaterdag 16 en zondag 17 september haar jaarlijkse Pompoenenweekend. Dan wordt ook het stalconcept The Roadhouse getoond.

The Roundhouse is een nieuw type stal die momenteel op het veld gebouwd wordt. Het stalconcept kent een ronde vorm. In stalconcept staat dierwelzijn, werkgemak en kostenefficiëntie voorop.

Het stalconcept is overgewaaid uit Engeland. Ook Oldeberkoop krijgt er een. Die krijgt een doornsee van tweeëntwintig meter en richt zich op hoogdrachtige koeien en kleine kalfjes. Er staan nu ongeveer tien Roundhouses in Nederland voor vleesvee of melkkoeien.

Tijdens het pompoenenweekend is er gelegenheid om deze stal te komen bekijken en op zaterdag 16 september is de leverancier ID Agro uit Lemelerveld aanwezig voor meer informatie.

Daarnaast zijn er weer pompoenen en kalebassen waar van alles mee gedaan wordt. Ook zijn er activiteiten voor jong en oud. Ook zijn producten te koop, zoals zelfgemaakte artikelen en streekproducten.

Ook is er livemuziek. Op zaterdag speelt het duo Shattered Dreams, zingt het Zomerkoor uit Sneek en treedt duo The Lion Rules uit Ter Idzard op.

Op zondag is er muziek van Wim Louvet uit Marknesse. Hij wordt afgewisseld door de band BRO uit Oldeberkoop. Daarnaast treedt het Flower Powerkoor uit Heerenveen op.

De afsluiting wordt verzorgd door het dweilorkest De Wodkapel.

Het programma begint op beide dagen om 10.00 uur. Er geldt entree. De toegang is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Het hele programma staat op www.pompoenenweekend.nl.