Concert Syb van der Ploeg bij 5-jarig bestaan Trinitas Heerenveen

Coehoorn van Scheltingaweg 1 Heerenveen - Trinitas Heerenveen heeft dit weekend haar 5-jarig bestaan gevierd. Van vrijdag tot en met zondag waren rondom de verjaardag van de De protestantse wijkgemeente diverse activiteiten.

De aftrap was op vrijdag en gebeurde met een lezing door PKN-preses Karin van den Broeke. Aansluitend was er een theatervoorstelling door Kees van der Zwaard over Luther. Op zaterdag was er een muzikale voorstelling door Marcel en Lydia Zimmer. Die was voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Er is oppas aanwezig. Ook was die dag de Trinitas College Tour van Syb van der Ploeg en Jouke de Vries te zien. Van der ploeg trad daarbij drie kwartier op samen met zijn pianist. Dat viel zichtbaar in de smaak.

Startviering

De zondag stond in het teken van een startviering met het koor Perspectief. Ook werd de glossy gepresenteerd en was er een informatiemarkt, barista en een lunch. Trinitas ontstond na de samensmelting van drie wijkgemeentes in Heerenveen tot één nieuwe gemeente, met een duurzaam en multifunctioneel gebouw aan de Coehoorn van Scheltingaweg 1. (Foto's Max van Gelder)