Digi-Taalhuis voor voetlicht in Week van de Alfabetisering

HEERENVEEN - De Bibliotheek Heerenveen heeft afgelopen week meegedaan aan de Week van de Alfabetisering.

Het programma begon op de dinsdag met een door de Hema aangeboden ontbijt voor deelnemers van het Digi-Taalhuis en vrijwilligers. In de Week van de Alfabetisering was er ook een huldiging. Marjolein Reurich, een van de bijna dertig vrijwilligers die zich inzetten voor de Taalhuizen in Heerenveen, Akkrum en Jubbega werd door de Stichting Lezen en Schrijven uitgeroepen tot Taalheldbegeleider van Friesland.

Gedurende de week waren er diverse activiteiten. Zo was er een Letterspel. In een groot aantal etalages van winkels aan de Dracht hingen om die reden letters, waarmee de spreuk ‘Heerenveen leest weer!’ kon worden gevormd.

In het Digit-Taalhuis konden diverse professionals van dichtbij kijken en luisteren hoe er gewerkt wordt. Ook vertelden deelnemers in een persoonlijk verhaal wat het Digi-Taalhuis voor hen betekent. Er zijn onder andere afspraken gemaakt met als doel de laaggeletterdheid in Heerenveen terug te dringen.

Verder werd op diverse momenten in de week voorgelezen op de voorleesstoel en aandacht gevraagd voor de mogelijkheden die het Taalhuis biedt.

Daarnaast was ook voormalig PvdA-kamerlid Lutz Jacobi van de partij. Zij was te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek. Zij vertelde ruim zestig aanwezigen over het belang van goed kunnen lezen en het bestrijden van taalachterstand.